Shawty På Bloggen

Tændstikæske der “tænder”

Dekorer din Tændstikæske

Så er det blevet koldt og mørkt og sæsonen inviterer til indendørshygge med levende lys. Jeg tænder altid mine med gode gammeldags tændstikker som ligger på mit stuebord så de altid er lige ved hånden. De ligger altså til skue på husets bedste plads og hvorfor skulle selve tændstikæsken så ikke være lige så dekorativ som lyset?

En tændstiksæske kan pyntes med alverdens papir og perler, men som den Hama-tosse jeg er, har jeg naturligvis valgt at bruge strygeperler. Men man kan naturligvis bare lade kreativiteten, pengepungen og hobbylageret råde.

Droningen af DIY projekter Panduro Hobby har også nogle foreslag til hvordan du kan dekorere din tændstikæske. Herunder er min version.

tændstikæske med perlemotv

Pacman spøgelse og blomst

Hvordan

Start med at lime et lille stykke papir eller pap på Tordskjold, så den gamle overflade på tændstikæsken er dækket. Ellers kan den gamle overflade ses igennem hullerne på hama perlerne og det virker ikke så godt.

Derefter skal du finde på et motiv du har lyst til at se på og som kan være på tændstikæskens overflade. Overfladen fylder 7×12 midi perler, så det er alt du har at lege med.

Motives stryges under bagepapir, hvorefter det straks lægges i pres under et par bøger så det bliver pænt lige. Efter fem minutter kan du lime motivet på æsken. Husk der skal et motiv på begge sider af æsken, men altså ikke alle fire :p

Med perler på begge sider er det ligegyldigt hvilken vej æsken ligger. Den skal nok pynte. Her med grønt Pacman spøgelse :)

Mario Mønt

Tændstikæskens begrænsede overflade gør det temmelig udfordrende at finde på motiver med strygeperler der ser godt ud. Men her er hermed en ide til et hyggeprojekt til de kolde aftener hvor man kan få flere farver eller flere nørdede detaljer ind i sit hjem.

Alt efter hvad man nu “tænder” på ;)

Ideen kan også bruges til jul.

Se også:

Posted under: På Nørdebænken, På Perlepladen

Tagged as: , , , , , ,

One comment

Leave a Reply