Shawty På Bloggen

Sparetip til divaer: Sådan renser du dine makeup børster

Jeg er først for nyligt begyndt at lære om foundation, bronzer og alt det lir og er derfor heller ikke ekspert i makeup børster og de renseprodukter man kan købe. Men nu har jeg lært et smart trick når det kommer til at rense sine pensler, som jeg gerne vil dele med jer.

rens-makeup-børster

Hvorfor rense makeup børsterne?

Hvor ofte man skal rense sine makeup børster kommer selvfølgelig an på hvor tit man bruger dem, men faktum er at det er en god ide at passe på de dyre pensler. Dels holder de længere hvis man husker at rense dem og så kommer man også af med eventuelle bakterier og snavs der sidder på børsterne. Har man sart hud kan man nemlig risikere at slå ud med bumser, hvis man bruger beskidte pensler når man lægger makeup.

Så der er altså god grund til at rense sine makeup børster, selvom du måske, ligesom jeg, ikke synes det er specielt spændende. Men efter jeg har lært et lille trick, synes jeg faktisk ikke det er så slemt længere :)

Drop både de billige og de dyre renseprodukter

Man kan købe særlige renseprodukter til sine makeup børster og selv har jeg kun prøvet en billig en af slagsen fra Matas. Selvom jeg fulgte instrukserne og gav det flere forsøg, var mine pensler stadig fulde af makeup.

Jeg har læst at der findes nogle dyre produkter der renser penslerne rigtig fint, men nu har jeg fundet et billigt alternativ der virker. Og så er det super nemt!

En nem og billig måde at rense makeup børster på

Tricket er simpelthen at vaske dine børster i mild babyshampoo. Følg de 4 trin herunder.

rens-makeup-pensler

 

1. Babyshampoo i en skål

Put lidt babyshampoo i en skål og kør din beskidte makeupbørste rundt i det, som ville du blande shampooen.

rens-makeup-børster

2. Rundt i håndfladen

Kør herefter penslen rundt og rundt, frem og tilbage i din håndflade, til penslen er sæbet godt ind.

rengoer-makeup-børster

3. Skyl under rindende vand.

Sørg for at pege penslens børster nedad, så der ikke kommer for meget vand op under limen der holder på hårene. Giv herefter hårene et lille klem for at få det værste vand ud.

IMG_4512

4. Tør med et twist

Så er der bare tilbage at lægge penslerne til tørre på et håndklæde. Her er det igen vigtigt der ikke løber vand op til limen. Det kan undgås ved at lægge dem skrå på en bog, så overskydende vand render ned af børstens hår.

IMG_4508Har du en børste med hår i begge ender som også ses på billedet herover, må du vaske den af to omgange for at beskytte limen.

Resultatet

Min stakkels beskidte foundation børste før sit bad.IMG_4495

Jeg havde helt glemt min foundation børste faktisk var gul!IMG_4496Jeg håber i kan bruge mit lille sparetip og at i passer på jeres små “babyer”.

 

Se også:

Posted under: På Røven

Leave a Reply