Shawty På Bloggen

Sparetip: Lav din egen müsli

Det skulle være så sundt med müsli til morgenmad. Eller…dvs hvis du køber poserne med meget sukker er det selvfølgelig ikke sundere end en gang Kellogs Frosties. Men for pokker det er nem morgenmad bare lige at smide en portion müsli i en skål mælk eller youghurt. Det fungerer også fortrinligt som et hurtigt mellemmåltid og så forgår det ikke så nemt som f.eks. brød gør ! Men det er altså ikke i den billige ende hvis man skal have fat i noget af det gode, især fordi der ikke er til mange dage i sådan en pose og man kan blive ved med at slæbe det hjem.

 

sparetip

Det kan hurtigt løbe op hvis man spiser en skål om dagen.

Når vi er dovne herhjemme laver vi den hurtige “hjemmelavede” müsli. Istedet for at købe de dyre og velsmagende müsliblandinger, køber vi de billigeste men blander en sund med en sød. Vi plejer at købe Kvicklys X-tra poser: een med frugtmüsli og een med chokomüsli.

De billigeste poser finder man på nederste hylde husker i nok ;)

For at være ærlig er der ingen af dem der smager særlig godt hver for sig. Frugtmüslien smager ikke af ret meget, mens chokomüslien er alt for sød til min smag. Men sammen giver de en velafbalanceret smagsoplevelse og man sparer nogle klejner hver gang.

En endnu billigere og måske endda bedre løsning, er at lave müslien selv. På den måde bestemmer man også hvad der skal i. Havre er noget af det billigeste du kan få fat på, så jeg vil foreslå at du starter med det. Havre kan godt blive tørt og smagsløst men rist det et par minutter på panden med sirup eller honning så bliver det rigtig lækkert. Derefter skal det bare tørre på lidt bagepapir og kan smuldres i blandingen. Denne gang ristede jeg kun halvdelen af havren, mens resten kom i som det var.

Efter et par minutter på panden med sirup tørrer havren nu på bagepapir. Rent slik !

Almindeligvis ville jeg også købe et billigt cornflakes produkt og knuse det med i müslien. Du kan lægge det i en pose og banke på det eller du kan let mase det ned i blandingen med klør fem (gæt selv hvad jeg gør).

Cornflakes er godt til musli, men smagen kan hurtig blive dominerende så hold lidt igen hvis det ikke er det du vil opnå.

Tørret frugt er også altid godt til müsli, så denne gang købte jeg (billige!) rosiner, tranebær og snød lidt med en frugtblanding jeg fandt nede i grønten. Sidstnævnte kan dog godt være lidt peberet i prisen synes jeg.

Tit tit tranebær

Dertil kan man vælge at putte hakkede nødder i efter eget valg. Græskarkerner, hørfrøkerner, solsikkekerner eller hvad du nu kan lide af kerner er også et godt tiltag. Jeg havde nogle solsikkekerner derhjemme som jeg gav en hurtig tur på en tør pande.

Ristede solsikkekerner er også gode i salater og er et billigt alternativt til de dyre pinjekerner.

Så er der lige til et par uger igen :)

Og voila, så er der müsli ! Ja, det føltes dyrere når du handler ind til det første gang, især hvis du slet ikke har noget derhjemme der kan bruges. Men du bruger næppe det hele til een stor bøtte og der bliver til langt mere end den typiske færdigblandet pose.

Så der ER mange penge at spare, men det tager selvfølgelig lidt længere tid både at handle ind, hakke, riste og blande. Gør derfor dig selv en tjeneste og lav det i en god stor bøtte, så du ikke skal gøre det nær så ofte. Og så kan du jo ellers snyde og mixe de billige færdigblandinger engang imellem hvis du en dag ikke orker at hakke og riste selv ;)

Det var mit sparetip til morgenmaden, håber det kan bruges.

Skål ! Eller… Müsliskål :p

Velbekomme :)

Se også:

Posted under: På Kogepladen, På Røven

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comments

  • Så det er panderistning der er tricket.. Man skal ik tørre havre i ovnen.. Det bliver det godt nok dødt af.. :(

  • Uuuh har slet ikke tid til at spise i øjeblikket (baby på arm konstant) let alone lave hjemmelavet Müsli! ;-) men lækkert ser det ud!

  • Gode tips :) Men prøv en gang at spise müsli som det oprindeligt er meningen ‒ med juice! Det lyder måske lidt mærkeligt, men det gør hele müsli-oplevelsen en tand friskere, selv med en lidt kedeligere blanding. Jeg spiste selv en skål müsli imorges der fik lov til at trække lidt i appelsin- og æblejuice, med en lille smule yoghurt ovenpå. Lækkert!

Leave a Reply