Shawty På Bloggen

Sparetip: Her kan du købe brugt

Supplerer du de lækre nye indkøb med genbrug engang imellem, er der mange penge at spare. Mit sparetip er derfor at købe brugt og herunder har jeg listet 4 steder jeg selv køber brugt.

1. Loppemarkeder

Hvad: Alt!

Sæsonen for loppemarkeder er ved at rinde ud for i år, men det er faktisk muligt at finde indendørs loppemarkeder selvom vinteren står for døren. På loppemarkederne kan man være heldig at få stort som småt til en billig penge hvis man er villig til at lede.

Vi har de sidste to år haft heldet med os på Tikøb loppemarked hvor vi bl.a. har fyldt vores lejlighed op med gamle møbler. Vi fik f.eks. to barstole til 75kr, en kommode til 200kr og en skænk til 300kr.

IMG_3370

Loppefund til 300kr.

Fordele: Store besparelser og et meka af (unikke) varer. Man kan være heldig at der kan pruttes om prisen. Oftest er der salg af store øl og underholdning for de små.

Ulemper: Der kan være mange om budet og man skal være hurtigt ude og evt. stå i kø for at komme ind. Store anskaffelser kommer ikke i praktiske pakker, så transporten hjem kan være udfordrende. Sørg for at have stærke mænd og stor bil med, hvis ambitionerne er store. Overvej også om samlede møbler overhovedet kan komme ind af din hoveddør (jeg taler klog af skade!).

2. Den Blå Avis

Hvad: Alt til bilen, boligen, børnene, haven og kæledyrene.

Her kan man næsten finde alt mellem himmel og jord. Der er bl.a. fyldt med møbler, så tjek eventuelt her før du tager turen til et varehus, hvis du ikke har noget imod at andre har haft glæde af dem først. Jeg har bl.a. fundet mit sofabord på www.dba.dk til en 50’er og min blå skrivebordsstol til samme pris.

IMG_3373

Skrivebordsstol til 50kr fundet på DBA.

Fordele: Der kan findes nyere varer end på loppemarkedet. Man kan desuden være heldig at finde en bestemt kop til stellet derhjemme eller man kan finde noget helt unikt som på loppemarkederne.

Ulemper: Nogle gange er det samme kvalitet som på loppemarkederne, men til dyrere penge. Der er risiko for at blive snydt, så pas på med bare at overføre penge. Det er sikrest at mødes og se tingene an, både ift. handelen og standen af det man vil købe og der kan derfor være nogle logistiske udfordringer.

3. Trendsales

Hvad: Tøj, Tasker, Sko, Accessories.
Her er masser af tøj og tilbehør til billigere penge end i butikkerne. Jeg vil dog fraråde køb af deciderede brugte sko. Sko tager form efter de fødder der bruger dem – så du kan købe andres fejlkøb, men undgå deres sure Converse. Sko er ikke et område man skal spare alt for meget på, for så ender du bare med at bruge pengene hos en fodklinik om 10 år ;)

Jeg har købt masser af tøj på www.Trendsales.dk, bl.a. min brudekjole fra Betsy Johnson til 600kr.

IMG_9176

Både kjole, læderjakke og sko til mit bryllup blev købt på Trendsales.

Fordele: Udover de åbenlyse besparelser, kan man være heldig at finde specifikt tøj der ikke længere er i butikkerne. Jeg fik f.eks. en plet på min yndlingskjole og var så heldig at finde et helt nyt eksemplar på Trendsales. Derudover er der et kæmpe udvalg.

Ulemper: Yderst vanedannende! Pas på at du ikke bilder dig selv ind at du sparer penge, imens du i virkeligheden køber langt mere end du plejer. Man kan selvfølgelig ikke prøve tøjet ligesom man ikke kan sende retur.

4. Genbrugsbutikker

Hvad: Hvad som helst, men mest tøj, nips, bøger og møbler.

Med mindre du kører boheme/hippie stilen er det formentlig ikke her du finder det meste af din garderobe. Men et tørklæde og en taske kunne det måske nok blive til. Jeg købte f.eks. denne søde lille sommertaske til kun 25kr!

IMG_2989

Herudover er der typisk masser af nips og ting af glas, så kig lige her før du tager til IKEA hvis du mangler nogle hyggelige småting en urtepotte, en ramme eller en vase. Du kan også være heldig at finde en god bog til ferien til under en 5’er.

Er det stadig ikke noget for dig til hverdag – så husk genbrugsbutikkerne når du skal finde udklædning næste gang og ikke har det store budget.

Fordele: Meget lave priser og stor udskiftning af udvalg. Man støtter som regel et godt formål.

Ulemper: Grimt Norgestrik er stadig alt for dyrt og der kan være langt mellem de gode fund.

 

Held og lykke med genbrugs-jagten :)

Se også:

Posted under: På Røven

Leave a Reply