Shawty På Bloggen

Quick Fix til forkølelsen: Nem nuddelsuppe

Eller “Suppe i en fart”.

Når manden er syg laver jeg altid en god gang suppe fuld af grøntsager og power til at slå virussen omkuld. Han returnerer som regel også den gode gerning når jeg ligger på langs. Forleden da jeg var på arbejde blev jeg pludselig så træt og mat og tænkte at der var noget på vej og det var ikke venlig-sindet !

Manden var dog ikke hjemme til at opvarte mig og i min tilstand orkede jeg ikke lige selv at skrælle et kilo rodfrugter og alt det jazz. Men trangen til noget varmt var der og hvad gør en klog så? Jo så kan man selvfølgelig godt finde en færdiglavet suppe af en art i supermarkets frysedisk, men den slags siger mig personligt ikke en dyt. Dem fik jeg rigeligt af som barn tak (no offense mor).

Jeg købte istedet den billigeste pakke nudler man kan få (3,25 kr), hvortil der medfølger en lille pakke boullion. Herefter skal man egentlig bare bruge vand og lidt ekstra boullion for at kreere en lille suppe, men for at det skal blive bare LIDT intressant og givende kan man tilføje lidt flere småting man sikkert har derhjemme.

Boullion er noget jeg altid har i en eller anden form derhjemme, de billige terninger, det noget mere dyre pulver eller delux udgaven: den hjemmelavede som min mand faktisk netop lavede ny portion af i går. Hvordan man bærer sig ad med det og om man egentlig må have SÅ meget fritid, vender vi tilbage til en anden god gang ;)

For at bekæmpe forkølelser og vira er min filosofi at der altid skal hvidløg og chili til. Jeg gør også gerne brug af ingefær og naturligvis bacon da det bare ER en lifesaver og giver noget at stå imod med. Kan man ikke få bacon ned, ja så ved man også at den er helt gal ! Glem termometeret mine damer og herrer og prøv bacon ! Det bliver man også meget gladere af :)

Bacon havde jeg dog ikke, men chili og hvidløg fik den da. To ingredienser jeg også altid har i huset. Dertil tilføjede jeg de krydderier jeg havde lyst til og et skvæt fiskesauce og sød soya – men det kan naturligvis undlades. I det hele taget skal man bare prøve sig frem med de smagsgivere man nu har i huset (glem ketchuppen drenge) af eddikker, krydderier og sjove saucer (sød chilisauce f.eks.). Lidt forårsløg på toppen havde gjort underværker men nu er vi jo ude i hurtig versionen, så lad gå.

Efter at have kogt det hele sammen i fem minutter havde jeg nu to skåle suppe at hygge mig  med foran fjerneren. Nogen mandeportion bliver det ikke, men de fleste kvindfolk ville nok blive mætte – især hvis man er lidt sløj og appetitten ikke er den store. Har man lyst til en ordenlig burger skal man nok bare ikke lave nuddelsuppe ;)

Nogle slankepriser vinder retten nok ikke, men jeg havde det meget bedre da jeg vågnede næste dag, så helt skidt kan det da ikke have været. Succes!

Den helt store modersuppe skal i nok få opskriften på en dag, men indtil da håber jeg at i kan klare jer med et lille quick fix hvis halsen begynder at kradse ;)

Se også:

Posted under: På Kogepladen, På Røven

Tagged as: , , , , , , , , , , ,

2 comments

  • Nu fik jeg tjekket stavelsen på et af mine BOUILLON produkter og du har så ganske ret :)

   Det første er nemt at svare på: Jeg købte min chiliplante på i Kvickly til 25 kr, men så dem også i dag i Netto til 12 kr ! Så du kan måske være heldig at finde een i et supermarket.

   Tja hvordan man holder dem i live er et godt spørgsmål. Fik een i housewarming gave for omkring 4 år siden. Den stod i skyggen og døde ret hurtigt. Den vi har nu har vi holdt i live siden d. 6 august, så det rekord !

   Vores står i en solrig vindueskarm og bliver vandet hyppigt selvom jeg har læst mig til at jorden godt må tørre ud mellem vandingerne. Det kommer nok an på hvor varmt og solrigt den står, for vores hang med næbet inden jorden var tør. Har desuden læst at står den indendørs skal den rystes for at hjælpe med bestøvningen, så den får også en god rystetur dagligt ^^ Jeg har aldrig haft grønne fingre, så nogen ekspert er jeg ikke, men indtil videre går det da. Og peberne er faktisk ganske udemærket i smag og styrke.

   Og så synes jeg det er en rigtig flot plante at have stående i sit køkken, så pøj pøj med det hvis du finder een :)

Leave a Reply