Shawty På Bloggen

Majs er najs som forret og snack!

Rejecocktailen er ikke Danmarks eneste forret, så man må endelig ikke glemme den beskedne men velsmagende majskolbe ! Og bare rolig, de kan faktisk stadig fåes i supermarket ! Du får her en hyldest til majsen både i sin kolbeform og i den mere “poppede” udgave ;)

Kolberne kan smides på grillen om sommeren eller skrældes og koges i ti minutter på komfuret og serveres med salt og smør; *mums*. En hurigt og nem forret som man tilmed kan få til en billig penge.

majs

Personligt forbinder jeg majs med sommer, men sæsonen strækker sig faktisk helt til og med Oktober. Så det kan nåes endnu ;)

I sommers ved jeg at de kunne købes for en femmer stykket i Netto, men selv når de koster en tier er det nu ikke så dyrt for en forret. Een kolbe pr. mand er nemlig rigeligt da de faktisk mætter en del. De er også fine på madpakken dagen efter hvis du får lavet for mange.

majs

Klar til gryden. Vi kan godt lide at skære dem over i halve.

Majs bliver dog aldrig rigtig god date mad så undlad at servere dem hvis du prøver at gøre indtryk på nogen. Saften har det med at sprøjte ud på dem omkring dig når du tager en bid og du kan ikke undgå at få majs mellem tænderne. Det er bare ikke charmerende at se på :p

Derudover har man det også med at slubre meget når man prøver at indfange de løbske majs og i processen laver man tilmed nogle knapt så flatterende ansigter. Så altså: ikke date mad ! Ligeledes er det heller ikke slankemad, men nu er det altså heller ikke en slankeblog det her, så længe leve smør!

majs

I bedste brødrende Price stil: Rigeligt smør

Et slag for det rigtige værktøj

Majskolber er nemme at lave men kan være tilsvarende besværlige at spise. Dertil er der heldigvis hjælp at finde i disse små majskolbe holdere som jeg varmt kan anbefale.

De er udstyrret med spyd som man blot maser ind i enden af den kogte majs og med een i hver ende har man nu håndtag i sin kolbe. Man slipper for grissede fingre og kolben render ingen steder. Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg købte dem i sin tid, men de kan formentlig fået hos enhver isenkrammer med respekt for sig selv. De fåes også i mere fancy udgaver hvis man er til den slags.

majs

Med majs-holderne brænder man heller ikke nalderne på de varme sager.

Det er een af de der finurlige køkkenting som man selvfølgelig sagtens kan leve uden. Da majs ikke er lige tilgængelige hele året kan jeg godt forstå hvis du tænker at det bare er endnu en unødig ting der kommer til at støve i skuffen. Men de er altså til at betale og gør det lidt sjovere både at spise og servere når det nu endelig sker. Jeg synes i hvert fald mine har tjent sig selv ind for længst. Gode madoplevelser handler nu engang også om at have det rigtige værktøj !

Klar, parat, start !

Popsmarte majskorn

Når du engang har slået mave og det er tid til at sætte en film på flimmeren, hvad er så bedre end en god skål popcorn? Her vil jeg godt slå et slag for at man laver dem i en gryde frem for at købe micropopcornene. Det smager bare bedre og så er det lidt sjovere at følge med i processen. Man kan jo ikke se noget gennem den pokkers rude i microovnen alligevel! *øv*

micropopcorn

Drop micropopcornene… de er lidt for klamme.

Du skal bruge:

  • Popcorn majs (kan købes i supermarket på chipshylden)
  • En stor gryde med låg – gerne af glas så du kan følge med  :D
  • Rigeligt smør
  • Salt efter smag
micropopcorn

Popcorn – DIY style

Popkorn opskrift

Start med at smelte smør i en stor gryde. Der skal være nok smør til at dække et lag korn. Kornene hældes i når smøret begynder at boble, men pas på med at skrue for meget op for varmen da smørret ikke må brænde på.

Læg låg på gryden så snart du har hældt kornene i og vent på den poppende lyd. Du vil nok aldrig få alle kornene poppet uden af der er nogle andre der brænder på, så tag gryden af varmen når der er ca 5 sekunder mellem hvert “pop”. Drys med salt og server ! :)

popkorn

Vi har altid et glas med majskorn i huset så vi kan smide en hurtig gang popcorn sammen når der kommer gæster.

Tip: Næste gang du laver popcorn så prøv  at tage en lille portion fra og put sukker på istedet for salt. Det er en noget anderledes oplevelse men det smager faktisk overraskende godt hvis man er i humør til noget sødt i stedet ;)

Folk har vidt forskellig smag i snacks og chips, men alle kan lide popcorn og derfor er det en god ting at have fast i køkkenskabet. Og så er de generelt lidt billigere ;)

 

Velbekomme !

Se også:

Posted under: På Kogepladen, På Røven

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply