Shawty På Bloggen

Madpakketip: tunfrikadeller til fiskeforskrækkede

Er du som jeg heller ikke glad for smagen af fisk og må ty til kæmpe, uspiselige fiskeolie kapsler for at få din omega3? (Nogle store modbydelige sataner der i øvrigt forårsager ækle fiskebøvser mange timer frem). Har du heller aldrig forstået fascinationen af mors lune fiskefrikadeller? Så fortvivl ej, for redningen er her i form af lækre tunfrikadeller !

tunfrikadeller

Jeg går i disse dage på kursus i København og er rendt ind i det klassiske problem med at finde på noget til madpakken. Den skal både være praktisk at transportere, opbevare og spise. Og så skal den iøvrigt også være sund, velsmagende og til at betale. Derudover kører jeg også den topmoderne paleo livstil hvor man undgår alt der hedder brød, ris, pasta og kartoffler. Det giver alligevel noget af en udfordring så jeg begyndte at lede på diverse paleo blogs på nettet.

I min søgen faldt jeg over denne opskrift på tunfrikadeller og kan varmt anbefale den. Eller faktisk vil jeg anbefale du spiser dem kolde, hvis du er lidt kræsen med fisk, for så smager de knap så kraftigt. Men det er jo smag og behag ;)

De er hurtigere at lave end almindelige frikadeller fordi farsen ikke skal stå i køleskabet før frikadellerne kommer på panden. Stegeprocessen der kan være lidt langsommelig kommer man dog ikke udenom. Men det er altså indsatsen værd.

 

tundeller sparetip

Jeg tager en 4-5 stykker med pr. madpakke og spiser dem som hånddeller, men er man ikke brødforskrækket virker de sikkert fint som pålæg også. De gør sig også godt med en frisk salat og så er det jo både sund og billig spise.

Hvis der ikke bliver smugspist fra køleskabet er der tunfrikadeller til ca. en uges madpakker i den mængde som opskriften angiver.

En stor del af den mængde fisk jeg trods alt har fået ned, har været i form af dåsetun som med lidt citrussaft, salt og peber glider ned hos de fleste. Derfor turde jeg godt kaste mig over tunfrikadellerne og du kan også gøre det !

Prøv det så (jo!).

 

Se også:

Posted under: På Kogepladen

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply