Shawty På Bloggen

Sparetip: lav en lampe af engangskrus

Lyskilder

Jeg har engang ladet mig fortælle at et rum som hovedregel skal have syv lyskilder. Det lyder måske af meget, men se dig om hjemme hos dig selv og du vil finde ud af du nok har flere lamper end du havde tænkt over. Efter vi senest er flyttet mangler der da også lidt lys i vores stue der er noget større end den vi kom fra.

Men lamper er faktisk dyre, især hvis de skal være rigtig fede, så jeg har lagt hovedet i blød for at skabe lidt flere spændende lyskilder for få penge. Her er hvad jeg fandt frem til.

Arrr why is the rum always gone?

hjemmelavet lampe

Den første lampe jeg vil vise frem er min rom lampe. Den består af en gammel rom flaske og to batteridrevne lyskæder fra Ikea (fåes som regel kun omkring juletid, dvs. fra Oktober måned). Jeg har skåret proppen i flasken lidt til så ledningerne kan komme ud af flasken da batterierne ikke kan komme ned gennem flaskehalsen. De ligger istedet gemt bag en kurv på hylden under lampen. Og voila: en lille hyggelampe er født. Ideen kan varrieres i det uendelige alt efter hvilken type lyskæde man har og hvad man vælger at ligge den i.

hjemmelavet lampe

Flasken er fra vores yndlingsrom Pyrat. Yaargh !

Lampe af plastikkrus

Til den næste lampe har jeg brugt en gammel bordlampe (minus skærm), to pakker plastikkrus og en masse hæfteklammer. Kopperne er klipset sammen, til jeg havde en næste hel cirkel.

IMG_5572
Herefter er skærmen simpelthen sat henover en gammel bordlampe.

IMG_5570
Tilsammen udgør de nu en lille gulvlampe, som står i et hjørne, hvor der alligevel ikke var plads til en høj lampe.

hjemmelavet lampe

Om dagen…

hjemmelavet lampe

…og om aftenen. Eventuelle lysglade insekter der finder vej ind i vores stue er dejlige nemme at fange når først de er fløjet ned i een af kopperne. Bonus!

Ideen til gulvlampen er ikke min egen, men een jeg fandt frem til ved at søge lidt rundt på nettet og der findes mange flere gode ideer at give sig i kast med, så det er bare om at komme igang.

Se den f.eks. som loftlampe her

Eller i gennemsigtige kopper her

Alternative metoder her

hjemmelavet lampe

Man kan sagtens bruge en limpistol til at samle krusene med, hvis man vil undgå at se på klips. Men det havde jeg altså ikke tålmodighed til og jeg synes egentlig ikke det gør noget.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med de to hjemmelavede lamper, så nu mangler jeg bare tre lyskilder mere for at nå op på de ideelle syv :)

Se også:

Posted under: På Hobbyplan, På Røven

Tagged as: , , , , , , , ,

4 comments

  • Hey! Mega fed gulvlampe! Overvejer at lave en til min veninde, men kan ikke gennemskue hvordan den er sat på? Kan pæren godt klare at være i direkte kontakt med plastikkrus? Eller hvordan ser det ud inde under plastikskærmen? :-)

  • Hej Emilie,

    Skærmen er ikke sat fast på nogen måde, men bare placeret over en bordlampe uden skærm. Hvis jeg løfter i skærmen følger selve lampen altså ikke med op.

    Pæren rør ikke plastikkrusene, men er ca. 5cm fra at have kontakt, så det er ikke noget problem i mit tilfælde.

    Håber det besvarede dine spørgsmål – hvis ikke så en besked til mig på https://www.facebook.com/shawtypaabloggen, så sender dig nogle billeder af bunden.

    God fornøjelse med projektet :)

Leave a Reply