Shawty På Bloggen

Instagram, stereotyper og mig

Instagram app’en

Selvom du måske ikke er på Instagram er du sikkert stødt på app’en via Facebook hvor de fleste har en ven der er ivrig bruger af app’en.

Det betyder der jævnligt dukker retro billeder op i din newsfeed, som regel plastret til med hashtags (dem der ser sådan her ud –>#). Eftersom Facebook har købt Instagram har appen nemlig en share knap der gør at man nemt kan smide sin billeder direkte på Facebook.

Instagram stereotyperne

Eksempel på Instagram billede. Mit seneste skud: #mylittlepony

Kort fortalt er Instagram en app med indbygget kamerafunktion og nogle tilgængelige retro filtre samt andre visuelle værktøjer. Billedeformatet er kvadratisk som vi kender det fra de gode gamle polaroid fotos.

De billeder man tager ligger på ens profilside og man kan dele dem med resten af verden ved at tildele dem kategorier ved brug af #hashtags. Man kan følge hinanden og sikre sig at man får andres billeder i sin “news feed”, men alle billeder er offentlig tilgængelige. Hvis man altså bare kan finde frem til dem. For der er mange brugere og rigtig mange billeder.

Shawty på Instagram

Mit navn på Instagram er mrs345 fordi jeg bor i nr. 345. Jeg oprettede oprindeligt min konto i efteråret 2012, men kom dårligt i gang før jeg måtte erkende at min gamle iPhone 3S ikke kunne køre programmet. Min profil har altså ligget med små 6 tarvelige billeder i omkring et halv år uden nogen anden aktivitet.

Så skete der hverken værre eller bedre end at jeg for nyligt kom på et kursus i sociale medier, hvor Instagram var på programmet.

Instagram

Heldigvis fik jeg ny telefon til jul, så denne gang kunne jeg knipse lige så mange retrobilleder som jeg ville. Efter et par ligegyldige testskud, der grundet de smarte filtre jo alligevel blev half decent, blev jeg hooked på app’en.

instagram

Testskud

Jeg har jo altid godt kunne lide at tage billeder og Instagram er bare en sjov og nem måde at gøre det på. Man slipper for at skulle bruge tid i Photoshop på at give dem de sidste detaljer bagefter. Så det er den dovne fotograf’s app.

Samtidig er det også altid sjovt at bruge et kamera der har visse begrænsninger og se om det kan blive et godt billede. Her er man begrænset af at motivet skal passe ind i et kvadratisk format og at man ikke kan stille på f.eks. eksponering, blænde og lukketid. Ja nu blev det pludselig teknisk, men bare rolig – vi går straks over til det mere overfladiske !

Instagram Stereotyper

Imens der findes masser af dygtige professionelle fotografer på Instagram er der også proppet med teenagere. Mens de første tager flotte og kreative billeder tager de unge hovedsagligt ligegyldige billeder af sig selv.

Nogle af de unge er dog meget dybe i deres profilbeskrivelse. Jeg stødte for eksempel på en 14årig pige der skrev “life is too short to be anything else but happy” mens en 12årig dreng beskrev sig selv med ordene “living life to the fullest”. Det ved de sikker alt om ;)

Så er der selvfølgelig alle “dullerne” der bruger Instagram som et selvtillidsboost. De lægger vovede billeder ud af sig selv og får selvfølgelig rigtig mange likes, followers og beundrende kommentarer.

Jeg vil afstå fra at beskrive alle stereotyperne på Instagram da denne sjove video nedenfor beskriver dem så fint. Det er en parodi af Nikelback’s sang “photograph” og den er lavet af College Humor. Se den og du får et godt grin, samt indblik i hvad du typisk render ind i af billeder og andre stereotyper på Instagram :)

 

Imens jeg mest tager billeder af byen og naturen, kan jeg ikke sige mig helt fri fra at have ramt nogle af de klassiske motiver. Så det er ikke fordi jeg påstår jeg er meget bedre end de andre ;)

Instagram stereotyper

En klassiker på Instagram: sko. Den har jeg også lavet – mere end een gang.

Skulle du alligevel være nysgerrig kan du se min profil ved at trykke på knappen herunder :)

Instagram

Og lad os så få taget nogle lækre billeder !

 

 

Se også:

Posted under: På Photoshoot

Tagged as: , , , , ,

Leave a Reply