Shawty På Bloggen

Husmoder Råd Søges

Der har været lidt stille her på bloggen på det sidste da jeg har haft travlt med at flytte. Men nu sidder jeg så i min dejlige nye stue ! Det er skønt, men der er lang vej endnu med at komme på plads. F.eks. er det lidt svært at få styr på sit tøj når klædeskabet mangler hylder? Så det ligger stadig i poser og bunker.

Der er så meget jeg gerne har ville gøre de sidste par uger, men det derhjemme har optaget min tid. You know how it is ;)

Så er der jo alt det med at få lamper, spejle, billeder og kroge op og med så meget ekstra plads som vi har fået, så tager det i det hele taget lidt tid at hitte ud af hvordan man bedst indretter sig Lige nu lever vi også på lånt trådløst internet fra den rare underbo, men der kommer rigtig juice på fra på mandag når vi får vores egen forbindelse. Så bliver det helt rart at browse igen.

Udover den ekstra plads, den dejlige altan og mindre kø ved vaskemaskinen så er een af goderne vi nyder godt af på vores nye adresse: vores opvaskemaskine ! Mens min mand kommer fra et hjem med opvaskemaskine, har jeg til gengæld aldrig boet med et sådan agregat. Jeg startede med at vaske op da jeg var 6 år gammel, tre gange om ugen sammen med min mor. Det var nu også fair nok synes jeg og dengang var der vist heller ikke mange der var velsignet med opvaskemaskine. Men efter at have vasket op i 23 år synes jeg nu jeg har fortjent lidt hjælp og nyder i fulde drag at jeg ikke altid skal glo på beskidt service. Det er en tryllemaskine !

Farvel til synlig opvask og rosin rynkede fingre !

Men det er også en meget mystisk maskine. Jeg forstår der skal en slags sæbe i – det bruger man også når man vasker op manuelt. Her kommer de bare i små finurlige tabletter. Vi har købt nogle fra Änglemark fordi det var det mærke der (tilsyneladende) gav mest for pengene den dag i Kvickly. Men hvad er nu dette hersens spændingsmiddel for noget? Og skal man kun salte en opvaskemaskine i frostvejr eller hvordan er det med det?

Hmm, hvordan er det nu lige med det der opvaskemaskine?

Jeg kunne godt bruge nogle konkrete erfaringer her, så: Hvilke mærker køber i af de forskellige ting og hvad skal salt og spændingsmiddel gøre godt for? Er der i det hele taget andet jeg som rookie opvaskemaskine-indehaver-inde bør vide?

Alle gode husmoderråd er velkomne :)

Se også:

Posted under: På Tasterne

Tagged as: , ,

4 comments

 • Groft opvaskesalt er, efter min mening, det der virker bedst – min erfaring siger mig at det holder længere, “sliber” bedre, og ikke sætter sig i kager sjove steder i denne der tryllemaskine. :)
  Afspændingsmiddel er jeg derimod lidt mere iffy omkring – aner ikke helt hvad det gør godt for, men tror det er for at forhindre glaspest (de hvide plamager glas kan få af at blive vasket i opvaskemaskine).
  Jeg køber det billigste af begge dele – forsøgte mig i med de der opvasketabs som indeholdte alt hvad der skulle bruges, men ak, Så nu får maskinen alt hvad den peger på – for jeg vil nødigt undvære den. :)

  Tillykke med hjemmet og din første opvaskemaskine – oh hvilken glæde. :D

  • Glaspest er bare det værste jeg ved og var et af mine hovedargumenter mod opvaskemaskiner dengang jeg prøvede at holde fast i at det nok alligevel var for det bedste at jeg måtte undværre een ;)

   Synes virkelig opvaskemaskiner kan lave en klam tør overflade på glas og det er ikke rart at røre ved eller drikke af. Nu må vi se om det sker med tiden her også eller om det er noget der hører fortidens maskiner til.

   Tak for de fine råd og tak og tak <3

 • Din maskine beder selv om salt og afspændingsmiddel. Kig i manualen.

  Kort sagt, så fjerner salt kalk fra vandet. Afspændingsmiddel reducerer vandets overfladespænding, så det bedre laber af galt mv. uden at efterlade render.

  Din opvasker skulle gerne komme med vand-hårdheds-tester. Maskinen indstilles alt efter hvor hårdt vandet er, så den doserer salt og afspænding korrekt.

  Lad være med at bruge alt-i-én tabletter. Det er meningen at de skal erstatte salt og afspænding, men det fungerer sjældent godt.

  Hvis du virkelig vil lave en kønsfordeling i hjemmet, som postens tittel antyder, så mener jeg nu at det ville være en mande-opgave at holde maskiner kørende. ;)

 • Tak for opklaring omkring salt og afspændingsmiddel !

  Nu er maskinen ikke ny, men en der stod her i forvejen så en manual har jeg ikke ved hånden. Havde jeg haft een havde det dog nok været et temmelig indlysende første skridt ;)

  Jeg kunne også have Googlet mig til det hele og sparet en masse tid, men nu synes jeg at det kunne være hyggeligt at spørge her :)

  Vores opvasker har faktisk allerede bedt om afspændingsmiddel og vi hældte bare lidt på og efter at have stenet en halv times tid kunne den køre igen. *Succes!*

  Titlen skal ikke tages bogstaveligt i den kønnede forstand. Med husmoderråd frem for husholdningsråd havde jeg blot mulighed for at bruge nogle dejlige retro billeder som krydderi og så er jeg nu engang selv kvinde og derfor synes jeg det var passende. Men tak for tilliden ;)

Leave a Reply