Shawty På Bloggen

Heksehatte af Servietter

Bordpynt til Sankt Hans

Der skulle ikke ske det store til Sankt Hans i år. Vi skulle dog spise en herlig middag med en håndfuld gode venner og jeg synes dagen skulle markeres med lidt pynt, nu vi ikke skulle se bål. Eftersom middagsbordet skulle være i centrum, fandt jeg på at folde heksehatte ud af servietter.

Jeg var overbevist om at nogen måtte have fået ideen før mig og lagt en guide på nettet, men hvis der er, har jeg i hvert fald ikke fundet den. Jeg improviserede derfor istedet og herunder ses resultatet.

Heksehat af serviet

Den er måske ikke helt perfekt i kanterne, men folk kunne se det var en heksehat og så var jeg egentlig glad og tilfreds.

I tilfældet af at også du leder efter en “opskrift” på hvordan man folder heksehatte af servietter, har jeg forsøgt at lave en lille guide.

Sådan folder du heksehattene

Du skal bruge:

  • Sorte servietter
  • Hvidt papir/karton
  • Saks
  • Bånd ( jeg brugte sort gavebånd)

 

IMG_2222

Start med at åbne servietten en enkelt gang. Tag fat i øverste højre hjørne og rul servietten rundt om din hånd. Rul indtil du når halvvejs. Sæt gerne en finger øverst i midten hvor hattens spidst kommer til at være, mens du ruller.

serviet foldning

Sådan skal det se ud når du har rullet servietten halvvejs. Nu skal du have fat i nederste venstre hjørne med den anden hånd (første hånd ligger stadig inde i hatten) og lægge den oven på det nederste hjørne.

sådan folder du heksehatte af servietter

Så ser det sådan her ud. Her skal du så bruge hånden inden i servietten til at skubbe det hele på plads til det føles rigtigt. (Beklager jeg ikke kan forklare det bedre, men det giver forhåbenlig mening når du sidder med det selv.)

servietfoldning

Nu ser bagsiden af hatten sådan her ud. Vend den om igen så du har den nederste spids op mod dig selv.

sankt hans bord

Så skal du til at folde kanten på heksens hat. Du starter med denne her spids, fordi det er her der skal foldes mest op.

fold en heksehat

Med to buk er vi ved at have en lige kant hele vejen rundt. Nu skal du så til at vrænge indersiden ud på hatten, ved brug af samme teknik som når du vender en sok. Du vender, bukker, aser og maser indtil du er tilfreds med kanten. Pas dog på med at folde den for mange gange op, for så mister hatten sin klassiske hekseform og bliver en lille tyk prop.

fold en hat af en servietSå er hatten næsten klar, men den mangler lige en lille detalje før det er helt tydeligt, at det er en heksehat. Nu skal du finde saks og papir frem (jeg brugte et enkelt A4 ark til 8 hatte).

DIY sankt hans pynt til bordSpændet til hatten laves ved at klippe et lille rektangel ud af papir. Hvis du folder det forsigtigt på midten kan du klippe det ud som et stort E. Så har du formen på spændet når du folder det ud igen. Farv midten sort med en tusch, så den ikke ses bag båndet.

Gør det selv sankt hans bordpynt

Klip et stykke bånd af, så der er nok til at det kan nå rundt om hatten og slå en knude. Båndet skal bruges til at holde spændet på plads.

heksehat

Spændet sættes på båndet og bindes om hatten i en passende højde. Det kan drille lidt da kegleformen gerne vil skubbe båndet opad, men lad ikke båndet vinde! :)

bordpynt til sankt hans

Mit færdige resultat er klar til at blive transporteret til bords.

Til bords med sjove servietter

sankt hans bord

Sankthansbordet med servietterne. Man kunne pynte yderligere med en ekstra serviet under hatten i en kontrastfarve.

haloween bordpynt Sådan skal en Sankt Hans kuvert se ud :)

heksehatte af servietter

Børnene synes også det var meget hyggeligt med heksehatte :)

Jeg håber min guide var til at forstå, ellers skal du være velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål. Du kan også se hvordan man folder en serviet som et kræmmerhus, som er det design jeg har bygget videre på, for at nå frem til heksehatten. Det kan måske hjælpe dig i gang, hvis ovenstående er forvirrende.

Det tog mig nogle forsøg da jeg prøvede at finpudse teknikken, så fortvivl ikke hvis de første ikke bliver helt som ønsket. Servietter er heldigvis ikke så dyre, men sørg for at have nok til forfejlede forsøg :p

Ideen kan også bruges til Haloween eller Fastelavn, så jeg tror da helt sikkert ikke jeg har foldet min sidste heksehat :)

 

 

Se også:

Posted under: På Hobbyplan

Tagged as: , , , , , ,