Shawty På Bloggen

3 DIY gaver til små prinsesser

Gaver af strygeperler

En ting der er skønt ved (små) børn, er at der ikke skal så meget til at gøre dem glade. Min guddatter er fem år gammel og jeg nyder at lave små gaver til hende. Her er tre ideer til forskellige små gaver man lave.

1. Træk op dyr med “accesories”

Den første lille hurtige ting jeg vil dele er de her to træk-op dyr som jeg har købt i Tiger til guddatteren på snart 5 år. De kom i hver deres lille plastik beholder som jeg besluttede at peppe lidt op med ting jeg alligevel havde i skufferne.

Træk op dyr fra Tiger pyntet og klar til leg :)

Jeg gemmer gerne små rester af bånd og andet dekorationsmateriale, for man ved aldrig hvornår de kan pynte på en gave, et kort eller lign. Øjnene som den gule fik på røg dog hurtig af da først den blev taget i brug. Men guddateren havde tilgengæld meget sjov ud af at sætte dem på andre ting – deribland hendes mor.

Hun fandt også på at man kunne komme elektriske fyrfadslys i de små pyntede beholdere, så der var pludselig meget underholdning for få penge.

Og det er jo skønt at børn i den alder kan få så meget ud af så lidt :)

2. Hama Hest

gaver til prinsesser

Hesten her er lavet i midi Hama perler på en hesteformet stiftplade der kan købes i Panduro. Derefter er det blot at finde en sød ramme at sætte den ind i. Her er det en ramme fra Tiger.

Pynten fra rammen var noget jeg alligevel havde liggende, som er limet på med en billig limpistol fra Harald Nyborg. Til små projekter som dette er det min erfaring at en limpistol til en 50’er er udemærket. Men jeg har så aldrig forsøgt mig med de dyrere udgaver, så måske ved jeg bare ikke hvad jeg går glip af.

Normalt ville jeg finde noget spændende mønstret papir til baggrunden (det kunne f.eks. have været gavepapir), men jeg var for utålmodig med at give gaven. Baggrunden var den femårige modtager dog heldigvis ligeglad med ;)

For at gøre det hele lidt mere spændende, pakkede jeg den ind i noget lyserødt tyl-agtigt materiale jeg havde gemt fra en anden gave. Jeg ved det fylder med alt den småpynt i skufferne, men man bliver glad den dag man får mulighed for at give det videre.

IMG_0604Alt lyserødt og diamantbesat er et hit hos min guddatter for tiden og My Little Pony er også farligt populært. Billedet har derfor fået børneværelsets bedste plads over prinsessens seng. Hendes mor har siden fortalt hvordan hun flere gange ved sengetid har ytret “mor jeg er altså så glad for min hest”.

Og så er det jo det hele værd ;)

Motive og farver kan varieres så det passer til modtageren og kan også vække glæde hos både prinser og dronninger. Det er desværre nok de færeste konger der vil hænge den slags gaver op over tronen (og dog?) :p

3. Gaver på pind

En anden nem lille ting man selv kan lave til de små er en ballon på pind.

Da min guddatter fyldte fem i år blev hun samtidig gammel nok til at lege med midi Hama perler og derfor synes hendes Hama-besatte gudmor det var en oplagt gave. Samtidig vidste jeg godt at der nok ikke blev tid til at lege med perler den dag og at det derfor ikke umiddelbart var den mest spændende gave.

For at give hende noget der kunne vække begejstring med det samme tilføjede jeg derfor en ballon på pind. Der er jo ikke nogen der vil være en kedelig gudmor ;)

ballon på pind

Bærepinden købte jeg i Partybutikken i Helsingør for kun 1kr. For at gøre den lidt mere spændende snoede jeg lyserødt bånd om, som jeg simpelthen bare bandt om pinden og sikrede med almindelig gennemsigtig tape.

Både bånd og ballon er købt for billige penge i Søstrene Grene, som jeg er stor fan af når det kommer til DIY projekter. Man kan evt. tilføje barnets navn eller alder på ballonen med tuch, så der ikke er tvivl om ejermand og anledning (meget vigtigt for de små!).

Det er så nemme og billige gaveideer at enhver kan lave det og så er det sjovere at give noget man selv har haft fingrene i.

 

Se også:

Posted under: På Hobbyplan, På Perlepladen

Tagged as: , , , , ,

Leave a Reply