Shawty På Bloggen

Mine Halloween dekorationer

Butikkerne bugner efterhånden med Halloween dekorationer hvert år i oktober. Personligt synes jeg dog meget af det pynt man kan købe er temmelig fesent at se på ift. prisen. Da jeg skulle holde en Halloween middag for vennerne i år, lavede jeg derfor en del af Halloween dekorationerne selv. Her kan du se mit bud på hjemmelavede Halloween dekorationer.

Laboratorie af genbrug og frugtfarve

Man slipper jo ikke for at bruge nogle penge, selvom man undgår det færdiglavede Halloween stads, men køber man brugt sparer man da lidt alligevel. Jeg brugte genbrugsbutikkerne da jeg skulle lave mit badeværelse om til et uhyggeligt laboratorium. Jeg var heldig at finde to laboratorie lignende vaser hos genbrugen og dem fyldte jeg op med vand blandet med frugtfarve. Frugtfarver kan købes i de fleste supermarkeder sammen med bagegrejet, men du kan også bare bruge saftevand.

lav dit eget laboratorie

Jeg købte desuden to dukker hos genbrugen, hvoraf den ene blev splittet ad og puttet i et patentglas beregnet til pasta. Fyldt op med vand og lidt gul frugtfarve lignede det noget taget ud af en gammel gyserfilm.

lav dit eget laboratoriumJeg havde også en gammel romflaske jeg rensede og fyldte med flagermuse af gummi (30kr i BR for en pose) og rødt vand.
uhyggelig halloween genbrug

Den anden dukke kom en tur i salon hvor den blev klippet, fik farvet hår (igen ved hjælp af frugtfarve) og lagt makeup med en sort sprittusch. Der er bare noget creepy over gamle dukke,r så ved at finde dem hos genbrugen får man masser af horror effekt for få penge.

Vi deaktiverede nogle af lamperne i badeværelset og lagde en iPad i skuffen der spillede uhyggelig Halloween lyde fra Youtube nonstop. Jeg lagde til sidst lidt knæklys købt i Tiger bag flaskerne for en fed lyseffekt og mit laboratorium var færdigt.

Halloween dekorationer

“Lig” i sorte sække

Jeg så denne ide på nettet og synes den er ret genial. Især fordi det er super billigt og super skummelt. Du fylder simpelthen sorte sække med håndklæder, sengetøj, dyner eller tæpper og former det som et menneske. Herligheden samles med snor eller gaffatape og liget placeres hvor det kan overraske og vække gru.

uhyggelig halloween dekorationer

Første patient blev placeret på vores seng, hvor gæsterne skulle lægge deres overtøj. Som gæsterne ankom kunne de ikke være helt sikre på om det var en anden gæst der var kommet dem i forkøbet, så folk var lidt forsigtige i “posemændendes” nærhed.

Halloween dekorationer

Den anden posemand vi lavede, satte vi i brusenichen i selskab med en hammer, en kunstig hånd og en masse teaterblod. På trods af at vi ikke har jordens største badeværelse var der gæster der ikke så ham med det samme, da de var distraheret af laboratoriet i samme rum. Det gav en ekstra overraskelses-effekt :)

Spindelvæv af skraldeposer

Disse spindelvæv har jeg klippet ud af små sorte skraldeposer og hængt op med abesnot. Lige med undtagelse af det ene der bare blev kastet over min papkrus-lampe. God ide til tomme hjørner.

Halloween dekorationer spindelvæv

En hemmelig gæst

Er der noget mere skummelt end en uventet gæst der  pludselig lurer om hjørnet? Vi byggede en mand ud af et kamerastativ, noget tøj, en maske og en hat. Som skuldre fik han en bøjle og han fik da også lidt fyld i armene og printet nogle øjne til masken. Inden vi fandt masken frem brugte vi en bamse som prototype til hoved. Han var dog lidt for nuttet til egentlig at skræmme nogen.

byg en uhyygelig gæstFrede klæder den uventede gæst på.
uventet gæst

Det hjalp lidt på uhyggen da bamsen blev skiftet ud med maske og øjne.

halloween ide

Vi placerede ham på vores altan hvor folk skulle hente drikkevare. Det lykkedes os i hvert fald at skræmme livet af en enkelt gæst da han skulle hente noget at drikke og nogen kiggede tilbage på ham i mørket :D

Senere blev gæsten dog hentet indenfor, da mørket gjorde ham næsten usynlig.

IMG_3789

Har du ikke lige et kamerastativ kan du stadig bruge ideen. Du kan f.eks. bruge en bølje og hænge en mand på væggen eller fra loftet (i en løkke?). Mangler du et hoved kan en ballon bruges. Kun fantasien sætter grænser og man kommer langt med at fylde tøj med andet tøj, så her bør alle kunne være med. Selvom man sagtens kan se det ikke er ægte fejler effekten ikke noget – og så er det lidt sjovere når det har været gratis.

Det spøger

Mine spøgelser blev lavet af hvide balloner pakket ind i organza. Jeg har blot klippet to lige lange stykker bordløber, klippet op i enderne og sat dem fast med sytråd i ballonens knude. Her hang de fra loftet på trappen og bød gæsterne velkomne.

hjemmelavet spøgelse Til spøgelsernes øjne brugte jeg sort pap da min sprittusch var løbet tør. Det er simpelthen klippet i hånden på gefühlen og klistret på med almindelig tape. Ikke så meget pjat. Organzaen er købt i Partybutikken, men hvid tyl kan også bruges. Jeg synes bare organzaen har en god flagrende effekt.spøgelse af ballon

Pap, pap, pap

Denne Halloewen var sort pap min ven. For omkring en tyver får du en bunke sorte ark og af dem kan du lave en masse gode Halloween dekorationer som f.eks. små flagermuse. Man kan bruge dem som konfetti til middagsbordet eller man kan hænge dem op. Her pynter de på og rundt om en sofalampe.

Halloween dekorationer

Halloween flagermus af pap

Jeg brugte dem også i vinduerne hvor jeg satte orange silkepapir op, så det lignede et haunted house udefra.

halloween dekorationer haunted houseJeg klippede flagermuse i to størrelser og hængte dem op på sytråd i vinduet (tape kan også sagtens bruges). Derefter tapede jeg orange silkepapir bagved flagermusene (to pakker silkepapir koster 10kr i Tiger). Så er det bare om at lade lyset stå tændt eller lægge en lyskæde ved vinduet, for at få en fed effekt udefra.vinduesdekoration halloweenJeg brugte også pap til at lave et vindue med flagermuse og en ugle. Vinduesrammen er skåret ud af en papkasse og farvet sort med spraymaling fra Harald Nyborg. Det hele er sat fast på væggen med abesnot/elefantsnot.

Halloween dekorationer

Jeg fik også brugt pappet til mine små katte med lysene øjne.

katte lyskæde

Kattehovederne er skåret ud af pap med små huller til at dioderne fra en trådløs lyskæde kan stikke igennem. Man kunne også have lavet flagermuse hoveder eller edderkopper og bruge en rød lyskæde.

lyskæde kat

Fra syltetøj og safevand til Halloween bowler og vaser

Til vores bryllup samlede vi en masse brugte glas som vi rensede og pyntede til lejligheden, så de kunne bruges som lysbowler til fyrfadslys. Disse blev genbrugt til Halloween, hvor jeg spraymalede dem sorte og pyntede med tyl, bånd og sort dekosand.

hjemmelavede lysbowler

Vinduet i glasset lavede jeg ved at sætte et stykke bredt tape på hvor vinduet skulle være inden det blev spraymalet. Da malingen var tør satte jeg bånd og tyl på, som blev fastgjort ved hjælp af spraylim fra Panduro Hobby.

Samme procedure brugte jeg med nogle glasflasker der havde været saftevand i (dog uden vinduerne denne her gang). De blev brugt som lysestager og blomstervaser med en enkelt rød rose i.

hjemmelavet lysestage

Græskar og Wannabes

Græskarlygter hører sig til og lygterne er tilmed hyggelige at skære ud. De er ikke super billige, men jeg var heldig at få foræret fire styks – to almindelige og to hvide pyntegræskar. De almindelige blev brugt i traditionel forstand og bød gæsterne velkomne ved hoveddøren som græskarlygter med farlige ansigter. Hvis du ikke har prøvet det før kan du finde en guide til græskarlygter her. Hvis du bruger små græskar så husk at bruge LED fyrfadslys i stedet for de rigtige, da du ellers brænder hul i toppen af græskaret.
græskarlygterDe hvide pyntegræskar fik en nylonstrømpe og to stykker bånd om sig for ekstra Halloween lir.

halloween dekorationer

Jeg kunne godt have tænkt mig at have haft en masse små pyntegræskar, men da de er dyre og typisk også udsolgt op til selve dagen, købte jeg i stedet en pose clementiner. Nogle fik malet ansigter på med en sprittusch, mens andre blev pyntet med bånd og på den måde blev de en slags billige mini græskar. Dekorative er de i hvert fald :)
halloween pynt

pynt op til halloween Loftpynt med crepebånd

Som en ekstra detalje hængte jeg sort crepebånd op over spisebordet ligesom man ville have hængt en guirlande over et nytårsbord. Det gav lige lidt ekstra.

festlig halloween

Gamle bøger og spindelvæv

Har du nogle gamle bøger liggende eller kender du nogle som har? Så er de også gode at sætte scenen med til Halloween, især hvis du har noget kunstigt spindelvæv.

halloween pynt

Jeg købte mit spindelvæv til 15 kr. i Partybutikken og havde rigeligt at tage af. Plastikedderkopper kan også godt svare sig at købe, da de jo kan genbruges mange år frem og er knap så bekostelige. Bøgerne blev venligst lånt ud af svigerfar.

halloween pynt

Blodige Stearinlys

Ved hjælp af en stumpt lys der var rød lavede jeg disse blodige lys. Jeg tænde simpelthen stumpen og lod stearinen dryppe udover de hvide lys inden de skulle i brug. Det virker bedst med et gennemfarvet lys, da farven ellers bliver mere lyserød end rød.

blodige lys halloween

Jeg håber du har hygget dig med at få indblik i min Halloween hytte og fået inspiration til at lave noget selv næste Halloween.

Se også:

Posted under: På Hobbyplan

Leave a Reply