Shawty På Bloggen

Broccolisalat & Broccolisuppe – med bacon!

Bacon og broccoli går bare godt sammen og så skulle broccoli oven i købet være så godt for os “migrænikere”.

Så sidste weekend da jeg var alene hjemme, besluttede jeg at bruge bacon og broccoli som hovedingredienser til både frokost og aftensmad.

Frokost i det grønne med broccolisalat

Til frokost valgte jeg en broccolisalat med masser energi til resten af dagen. Der findes utallige opskrifter på netop denne salat og den har sågar fået sin egen hjemmeside på broccolisalat.dk hvor du kan finde de fleste udgaver. Her er en lille guide til hvordan jeg plejer at lave det.

Først og fremmest skal der bruges broccoli ! Her er et helt hoved.

Hertil skal vi bruge bacon og æble. Jeg havde desværre kun eet æble men to havde gjort salaten mere saftig.

Et lille rødløg skal der også til, det giver skarphed og en dejlig farve til salaten. Derudover skal der også bruges solsikkekerner og rosiner.

Broccolien overhældes med kogende vand hvor den står og trækker ca. 10min.

Imens ristes solsikkekernerne. Pinjekerner virker også fortrinligt i denne ret, men koster mere.

Baconen ristes sprød.

Broccolien drypper af i et dørslag.

Dressing laves af en spiseske Creme Fraishe 9%, en teske tomatpure, lidt sukker og salt. Her blandede jeg det bare direkte i skålen.

bacon og broccoli

Det hele blandes sammen og toppes med rosiner.

broccolisalat

Så kan der serveres, velbekomme !

Middags-suppedas med broccolisuppe

I  lørdags gik vi over til vintertid og vinter er lig med dejlige varme supper. Her vil jeg “varmt” anbefale broccolisuppe med bacon ! Jeg plejer normalt at lave den med kartoffler i også, men denne gang forsøgte jeg mig med en slankere udgave kun med broccoli.

Broccoli skæres ud i stykker og der ligges lidt til side som skal tilføjes til sidst. Sidsnævnte stykker må godt være i små mundrette bider, mens resten kan skæres mere groft ud.

 

Steg løg, chili og hvidløg i en gryde. Det gør ikke noget stykkerne er lidt store for det hele skal alligevel have en tur med stavblenderen. Chili kan naturligvis undværes, bare ikke i MIN verden :)

Herefter hældes boullion over (eller der tilføjes vand og boullionterning).

Broccolistykker vippes i suppen og koger med en 10mins tid.

Imens suppen koger derud af steger du bacon på en pande. Normalt ville jeg bruge bacon i skiver da det kan ligge på toppen og være dejlig sprødt, men den dag havde jeg alligevel rester fra salaten, så det blev bacontern. Alt bacon er jo godt ;)

Tag suppen af varmen og giv den en tur med håndblenderen til du har en ensartet masse.

Jeg blev pludselig inspireret undervejs og fandt på at lave en Thai version. Normalt ville jeg nu tilføje fløde eller creme fine for at gøre suppen lækker og glat, men jeg brugte istedet kokosmælk. Dertil lavede jeg en lille skål med creme fraishe oprørt med krydderier (spidskommen, graham masala, karry og gurkemeje). Ved servering lagde jeg en lille klat krydder creme fraishe på toppen. Det er lidt nemmere hvis creme fraishen er tyk.

Broccolien du har lagt til side kommes nu i suppen og koger med nogle minutter.

broccolisuppe

Og så er der suppe !

Ja nu blev jeg lige kreativ med en ellers tilforladelig suppe, men jeg synes nu det blev meget godt. Jeg tror dog thaiversionen vil være bedre med kylling, mens fløden klæer baconen rigtig godt.

Bon appetit :)

Se også:

Posted under: På Kogepladen

Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Reply